Jag ska hem över julen!

Jaha, då var det dax att börja tänka på julafton igen. Jag tänkte åka från Grebbestad på söndag,  dagen innan julafton. På det viset är julstöket nästan klart och jag kan bara luta mig tillbaka och invänta specktaklet. Allt vore väl frid och fröjd om det inte var så att jag ännu inte har inhandlat några julklappar. När man går andra året på möbelhantverk hinner man inte göra några julklappar så jag får snällt köra innom Torp köpcentrum på väg ner till halmstad. Jag gjorde ett kontoutdrag i veckan. Minneslappen som kom ut ur automaten visade att jag hade 1300 kronor kvar på kontot. Av dessa 1300 kronor ska 2000 kronor gå till hyra och resten får jag köpa julklappar för. Jag vet inte vad jag ska köpa för -700 kronor. Jag kanske ska göra om en favorit från förr. När jag var sex år gammal gav jag alla i familjen var sitt pappersflygplan i julklapp. Det var väl ingen succé direkt men alla höll masken för att inte gör mig besviken. Kanska att alla skulle hålla masken även idag, 18 år senare. Jag skulle bara sitta och spela med. Nicka med huvudet och säga varsågod det var så lite så. 
Helt allvarligt vet jag inte vad jag ska göra. Hur många smörknivar kan ett hushåll behöva egentligen. Jag kanske kan kolla igenom min bokhylla och kolla ifall jag har någon bok som ser oläst ut. Slå in den och hävda att butiksbiträdet på bokhandeln rekomenderade den. -Jag tror att den skulle passa dig. Säger jag när omslagspappret är upprivet och motagaren beskådar omslaget till. Sanningen om livet, utgiven utav IOGT-NTO (en bok som jag har och undrar varför).
Julen är dock inte bara klappar och paket. Det är ju även glädjens högtid firad i minnet utav Jesusbarnet som föddes utan läkare och barnmorska för tvåtusensju år sedan. Jag vet inte om Maria förlöste barnet själv eller om Åsnan hjälpte till. Medan Josef satt utanför och tuggade på sina naglar och var nervös och oförståeende. Maria var ju en jungfru. Det hade hon ju själv sagt. Ja ja . Det jag vill komma till är att försök inte imponera på varandra med dyra klappar och presenter utan ge istället ett trött leende åt tjuren Ferdinan som ingen vill se och ha en god jul.

Korv och senap.

Gunna har blivit gräsänkling för en tid. Purjo bestämmde sig för att åka till sina föräldrar ett tag och vila sig från snickrandet. Detta betyder att Gunna sover framför TV-n för att få vakna upp till Nyhetsmorgon och somna om till Utbildnings Radions program vid niotiden för att sedan gå upp vid tolvtiden för äta korv och senap till frukost. De lediga dagarna är värst. Då går man och vankar, pillar bort lite navelludd, brygger kaffe och försöker att samla energi till att tvätta sig. Detta kan man tro är en drömtilvaro men så är inte fallet. Min kropp behöver struktur. Fasta mattider och någon som säger åt mig att jag luktar illa. Jag tar inte hand om min kropp. Disken hopar sig och fulkalsongerna åker på. Plötsligt kommer den självklara frågan upp till ytan. Hur kommer det sig att någon tjej på denna jord kan tycka om killar. Vi är (oftast) inte särskilt snygga, tvättar oss bara för att vi måste, tjurskalliga och kan inte konsten att dansa på ett disco. Dansar man är man oftast full och inte äns då är det speciellt bra. Armarna står antingen rakt upp medans man hoppar okontrollerat upp och ned eller så trycker man armbågarna i sidorna och låter pekfingrarna göra händerna till pistoler som man försöker att röra i takt till musiken. Fötterna ska vi inte ens tala om. Nej, hur kan någon tycka att detta är det minsta upphetsande. Jag känner mig djupt rörd över att jag över huvud taget lyckats få en tjej. Det borde kanske fler killar göra.
Hur som helst tär gräsänklingslivet på en. Man sneglar på ölen i kylskåpet och tänker att en kan väl inte skada. Man tar ölen i handen och tittar tomt på den. Sen kommer ångesten. Tänk om någon skulle komma in till mig nu och se det bedrövliga faktum som råder. En smal människa i ett par fulkalsonger och en öl i ena handen och fjärrkontrollen i den andra (om man har tur..). Jag har låtit bli att raka mig på två veckor vilket har resulterat i att det har dykt upp små håriga öar i mitt ansikte. Snälla ni! Kan ingen säga till mig att jag måste sköta min hygien. Strumpor som har hårdnat av torkad svett ligger på golvet i hela lägenheten och sprider en lukt som jag slutat bry mig om. Nu ska jag gå och köpa en micro-pizza och trycka i mig till kvällsmat. Äh jag orkar inte det. Jag tar en korvmacka med senap på.

RSS 2.0