Jag ska hem över julen!

Jaha, då var det dax att börja tänka på julafton igen. Jag tänkte åka från Grebbestad på söndag,  dagen innan julafton. På det viset är julstöket nästan klart och jag kan bara luta mig tillbaka och invänta specktaklet. Allt vore väl frid och fröjd om det inte var så att jag ännu inte har inhandlat några julklappar. När man går andra året på möbelhantverk hinner man inte göra några julklappar så jag får snällt köra innom Torp köpcentrum på väg ner till halmstad. Jag gjorde ett kontoutdrag i veckan. Minneslappen som kom ut ur automaten visade att jag hade 1300 kronor kvar på kontot. Av dessa 1300 kronor ska 2000 kronor gå till hyra och resten får jag köpa julklappar för. Jag vet inte vad jag ska köpa för -700 kronor. Jag kanske ska göra om en favorit från förr. När jag var sex år gammal gav jag alla i familjen var sitt pappersflygplan i julklapp. Det var väl ingen succé direkt men alla höll masken för att inte gör mig besviken. Kanska att alla skulle hålla masken även idag, 18 år senare. Jag skulle bara sitta och spela med. Nicka med huvudet och säga varsågod det var så lite så. 
Helt allvarligt vet jag inte vad jag ska göra. Hur många smörknivar kan ett hushåll behöva egentligen. Jag kanske kan kolla igenom min bokhylla och kolla ifall jag har någon bok som ser oläst ut. Slå in den och hävda att butiksbiträdet på bokhandeln rekomenderade den. -Jag tror att den skulle passa dig. Säger jag när omslagspappret är upprivet och motagaren beskådar omslaget till. Sanningen om livet, utgiven utav IOGT-NTO (en bok som jag har och undrar varför).
Julen är dock inte bara klappar och paket. Det är ju även glädjens högtid firad i minnet utav Jesusbarnet som föddes utan läkare och barnmorska för tvåtusensju år sedan. Jag vet inte om Maria förlöste barnet själv eller om Åsnan hjälpte till. Medan Josef satt utanför och tuggade på sina naglar och var nervös och oförståeende. Maria var ju en jungfru. Det hade hon ju själv sagt. Ja ja . Det jag vill komma till är att försök inte imponera på varandra med dyra klappar och presenter utan ge istället ett trött leende åt tjuren Ferdinan som ingen vill se och ha en god jul.

Kommentarer
Postat av: M.

Julens frid vare med Pastor Person. Nu är det dags för en Skåne (till senapssill och På Spåret). Och glöm inte julens motto: Sprit och kuk!

Amen

2007-12-21 @ 19:48:04
URL: http://malmstedt.blogg.se
Postat av: M.

God jul till oss alla, och gott nytt år till oss som står kvar.

"Är du torsk på allt du äger, då blir vinet till vinäger..."

Japp, underbart. Skål...

2007-12-24 @ 14:44:46
URL: http://malmstedt.blogg.se
Postat av: alfredo

gott nytt år!!!!!!

2007-12-28 @ 18:27:19
Postat av: Anders

Snart påsk

2008-01-15 @ 16:19:01
Postat av: A

www.mobilblogg.nu/unmarked

2008-01-21 @ 19:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0