Korv och senap.

Gunna har blivit gräsänkling för en tid. Purjo bestämmde sig för att åka till sina föräldrar ett tag och vila sig från snickrandet. Detta betyder att Gunna sover framför TV-n för att få vakna upp till Nyhetsmorgon och somna om till Utbildnings Radions program vid niotiden för att sedan gå upp vid tolvtiden för äta korv och senap till frukost. De lediga dagarna är värst. Då går man och vankar, pillar bort lite navelludd, brygger kaffe och försöker att samla energi till att tvätta sig. Detta kan man tro är en drömtilvaro men så är inte fallet. Min kropp behöver struktur. Fasta mattider och någon som säger åt mig att jag luktar illa. Jag tar inte hand om min kropp. Disken hopar sig och fulkalsongerna åker på. Plötsligt kommer den självklara frågan upp till ytan. Hur kommer det sig att någon tjej på denna jord kan tycka om killar. Vi är (oftast) inte särskilt snygga, tvättar oss bara för att vi måste, tjurskalliga och kan inte konsten att dansa på ett disco. Dansar man är man oftast full och inte äns då är det speciellt bra. Armarna står antingen rakt upp medans man hoppar okontrollerat upp och ned eller så trycker man armbågarna i sidorna och låter pekfingrarna göra händerna till pistoler som man försöker att röra i takt till musiken. Fötterna ska vi inte ens tala om. Nej, hur kan någon tycka att detta är det minsta upphetsande. Jag känner mig djupt rörd över att jag över huvud taget lyckats få en tjej. Det borde kanske fler killar göra.
Hur som helst tär gräsänklingslivet på en. Man sneglar på ölen i kylskåpet och tänker att en kan väl inte skada. Man tar ölen i handen och tittar tomt på den. Sen kommer ångesten. Tänk om någon skulle komma in till mig nu och se det bedrövliga faktum som råder. En smal människa i ett par fulkalsonger och en öl i ena handen och fjärrkontrollen i den andra (om man har tur..). Jag har låtit bli att raka mig på två veckor vilket har resulterat i att det har dykt upp små håriga öar i mitt ansikte. Snälla ni! Kan ingen säga till mig att jag måste sköta min hygien. Strumpor som har hårdnat av torkad svett ligger på golvet i hela lägenheten och sprider en lukt som jag slutat bry mig om. Nu ska jag gå och köpa en micro-pizza och trycka i mig till kvällsmat. Äh jag orkar inte det. Jag tar en korvmacka med senap på.

Kommentarer
Postat av: M.

Fan vad vackert! Du skriver ju så jävla bra. Blir man så inspirerad av skärgårdsvyerna? Ärligt talat, Gurra. Satans bra och förbannat roligt, inte en tråkig mening.

Nu skall jag hala ut en Pripps ut kylskåpet här på Kromvägen, för när en Creedencelåt rullar igång medan man läser sista raderna i ditt kåseri går det liksom inte att låta bli.

2007-12-15 @ 16:10:59
URL: http://malmstedt.blogg.se
Postat av: M.

Hstd 15/12

Förresten... Jag saknar sommaren, jag längtar till sommaren, jag kommer från sommaren. För några månader sen skrev jag en hyllning till sommaren. Winnerbäcks "Om du lämnade mig..." och Sinatras "September song" i högtalarna, ett glas vitt och en underbar sensommarkväll vid middagsbordet och skrivmaskinen med hon som just då var Amanda. Värme, kärlek, äppelutflykter till Österlen och höll på att krocka med Lundell i sin Jeep strax söder om Kivik. Jag körde min rostiga Toyota utan bakruta.

Man bör dricka en öl innan maten här när man hälsar på morsan och farsan, man bör lyssna på morsan som steker ryggbiff, man bör lyssna på "No Surrender" med Springsteen och lukta på Ullevibiljetterna i nyckelskåpet. Och man bör längta lagom mycket till sommaren. Varm äppelmust med vodka i stället för glögg på julafton, smaken av sommar och jul på samma gång. En klunk öl till´nu, en blick ut på dom frostiga bilrutorna och den gråmörka iskalla himlen. Ber att få önska en trevlig kväll härifrån den intill förlamning nerfrusna västkusten. Skål för sommaren!

2007-12-15 @ 19:09:51
URL: http://malmstedt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0