Gunna har varit i Köpenhamn.

Då var man hemma igen. Var i veckan med skolan i Köpenhamn. En så kallad studieresa. En studieresa går till på det viset att man ska först sitta i en buss och skava hål på byxbaken. Hur man än försöker så går det inte att sitta bekvämt. Man skruvar och vrider på sig och så försöker man att så försiktigt det bara går sätta upp knäna på sätet framför sig. Man kan bara hoppas att ingen gör likadant mot en själv. Jag hatar att ha två knän i ryggen. Till alla människor som inte tror att man ska känna något kan jag här med ta död på den myten. Man vill inte gå på toaletten, eller egentligen vill man det men skräcken för att man ska släppa en brakare som hörs genom de tunna toaväggarna sätter stopp för att gå på muggen. Dessutom kan man ge sig på att just när man själv ska gå så slutar spolarknappen att fungera. Då står man där med skiten och alla skulle veta att det var Jag som var inne sist och bajsade. Nej istället sitter man och håller sig så att ansiktet blir förvridet.
När man så äntligen är framme i Danmark ska man gå på museum. Vi var på Louisiana. Det är ett trevligt museum. Det pågår flera olika utställningar där och så kunde man beställa öl i restaurangen. Jag tog en laxsmörgås och en pilsner. Det satt fint. Det gör inget att man dricker öl mitt på dagen i Danmark. Alla gör det. Ingen tittar snett och rynkar på näsan. Ty danskarna är ett gemytligt folk.
På kvällen gick hela klassen till en australiensk bar. Där kostar ölen 10 kronor och vakten klämmer på en innan man får gå in. Han drog upp jackan på alla som såg misstänkta ut och frågade ifall man hade någon synlig tatuering. Jag känner mig smickrad. Först satt hela klassen samlad och drack öl och pratade med varandra. Till jag plötsligt märkte hur jag och min samtalspartner helt utan förvarning hade blivit ansvariga för jackor och handväskor. Visserligen ett stort ansvar men man kan inte låta bli att känna sig som farfar i "Alla vi barn i Bullerbyn". Jag och Johan blev sittande där länge och pratade med varandra. Det var trevligt vi köpte ölen varannan gång. Sen kom en kille som går i ettan som vi lämnade med jackorn och vi gick ut på gatan och tog taxi hem. På fredagen gick bussen hem igen. Samma vånda för att inte våga gå på toaletten.

Kommentarer
Postat av: M.

Köpenhamn är världens mysigaste stad. Förutom Dublin då. Eller kanske London. Sen har jag inte vart i så många fler. En bakfull eftermiddag i Paris med feber räknas väl knappt? Nu skall jag gå och dricka kaffe. Puss i ljumsken!

2007-10-30 @ 14:38:03
URL: http://malmstedt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0