Äntligen fredag!

Ja, då var den efterlängtade fredagen här. Som jag har väntat. Har faktiskt tänkt ha helg på riktigt, med allt det innebär. Ett stopp vid systembolagets portar. Sju stycken Pripps Blå på burk, En ny klämflaska vitlöks-sås från Konsum, En Aftonbladet från tobaksaffären tillsammans med en triss-lott, Koka en kopp kaffe, ta av sig stumporna och lägga upp fötterna på bordet men en hand innanför byxlinningen. Sen sköter fredagen sig själv. Allt man behöver göra är att sitta och vänta in det rätta ögonblicket att öppna kvällens första öl.
Sen kommer lördagen. Melodikryss och storhandling på förmiddagen avlöser varandra för att sedan så småningom övergå i kväll. Kanske ringer någon och säger att det är partaj på gång. Man tvingar sig in i dushen och ett, tu, tre är det söndag. Ångest för att helgen gick för fort. Det är knappt lönt att ta tag i något. När kvällen kommer stirrar man tomt in i TV-rutan utan att lyssna.
När måndagen kommer inser man plötsligt att man är ledig. Ty sådant är livet på en folkhögskola. Man går bara i skolan ibland. Här har man gått och slösat bort en hel söndag på att inte göra någonting för att göra helgen så lång som möjligt och så har man en hel jä-la dag till på helgen kvar. I sin insikt över detta faktum blir man uppgiven. Jaha, vad ska man göra nu då? Kanske unnar man sig en pizza som Kjell Höglund sjunger. Men det blir inte mer. Trevlig helg, och ha det bra på jobbet på måndag. Ingen jä-el orkar dricka öl på söndagar ändå.

Limfrossa!

Jag sprutar ut det vita limmet på en gammal spillbit från något som aldrig skulle bli något. Ens snålhet gör sig åter igen på mind. Flaskan är nästan slut och det följer med några klumpar i limklicken. En snabb överblick på alla trästumpar ännu en gång. Allt ligger prydligt uppradat och nogrant märkt med små tejpbitar för att visa vilken stump som ska i en annan stump. Då kör Jag!
Doppa penseln i lim och börja stryka på bit AB sticker in A-änden i A-näden på bit AC och sedan parar man ihop B-ändarna med varandra. Stryk på stump CD.. f-n. Jag får inte ihop C:na med varandra. Panik. Lung. VIckar lite lätt på bitaran. Klockan går. Ja, där satt de och det verkar som D:na gick in utav bara farten. nio minuter kvar. Sen är det försent. Stryck på och para ihop bitarna EF, GH och sedan parar dessa på ABCD. Tog jag tillräckligt med lim? Sju minuter kvar. Varför vill inte F:na gå ihop. Jaha, Den ena var inte F utan E. Min handsvätt hade suddat ut det nedre sträcket på E. Tvinga isär bitarna. Ja, loss. Fem minuter kvar. Jag är kissnödig. Kan inte gå ifrån. Nu gåt F ihop med F. Nu går det bra. Får ta klubban för att få ihop H.na. Sweet! Tre minuter kvar. Kanske jag ska bajsa sen om jag nu endå ska gå och kissa då. Börja spänna tvingarna.fogarna smyger sig närmre varandra och det bubblar upp lim i skarvarna. Två minuter kvar. Om jag ställer mig lite på foten så kanske jag kan sluta vara kissnödig. Kryssmät. Bajs! det är lite snett. Det drar år höger så att säga. Tank nu om jag flyttar denna tvingen lite hitåt och drar åt. En minut kvar. Oj, nu råkade jag visst släppa väder. Det känns som min kissnödighet lättade lite. Kryssmät igen. Nej! Nu drar den åt andra hållet. Ingen tid att förlore flytta tillbaka tvingen lite lite grann. Dra åt. Svettig. Tiden är ute. Kryssmät. Äh, jag sandpapprar nog den rak sen. Jag tar med mig en tidning, "Fine woodworking", med mig in på toa tror jag.


Jaha, då var man en i it-bruset.

Det gick inte att kämpa emot framtiden längre. Trots att jag köpte mig en skrivmaskin i vintras, som jag lovade mig själv att börja knappra på, så sitte jag här framför datorn och letar trevande efter rätt tangenter. Jag får helt enkelt erkänna.
- Jag tror att jag håller på att bli en dator-nörd!
Får man skriva ord som "dator-nörd"? Alla dator-nördar kanske blir upprörade och skickar arga mail till aftobladet eller expressen. Sen är karusellen igång. Jag ser det famför mig. Mittsida med stora svarta bokstäver "HETS MOT FOLKGRUPP" och ett reportage med mig när jag tvingas svara på frågor om mitt hat, mina extrema åsikter, min uppväxt, sexuella böjelser och dagisplats. Jag antar att jag får betala ett rejält skadestånd till någon stakars dator-nörd i Flen som blivit så upprörd att han hade spillt ut sin Jolt cola över sitt tangentbord. Tangenterna klibbade ihop, var på han blivt isolerat från hela världen och inte kunnat beställa en Hawaii från IT-pizzerian och nästan svallt ihjäl. Det gick så långt att han var tvungen att knacka på grannens dörr för att fråga om man kan koka smörgåsar. Grannen hade blivit så förskräckt av uppsynen på den utmärglade  dator-nörden att han i sin tur hade fått ringa en bekant och fråga om numret till SOS.
Jag får omformulera mig.
-Jag har fallit för trycket. Jag orkade inte stå emot längre. Min röst måste bli hörd. Okej, jag är väl inte den vassaste på datorer och jag är säkert bara avunsjuk på alla som vet vad facebook är eller hur man ska göra om man vill schattra med någon. Jag är därför uppriktigt ledsen om någon dator-nörd har av misstag surfat in på min blogg, i förhoppningen att detta var någon XXX sida med nakna kvinnor som stoppar upp vattenballonger i kroppsöppningarna, och sedan känt sig träffad.
Jag känner att jag redan har tappat fokus på vad jag ville att den här bloggen skulle bli. Min förhoppning var att detta skulle bli något trevligt. Nu har jag bara blivit upprörd och rädd. F-n också. Hur som helst hade jag bara tänkt säga att nu kan ni läsa lite om mitt liv. Om ni orkar bry er.
Nu ska jag gå och basta. Det finska arvet gör sig påminnt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0