Äntligen fredag!

Ja, då var den efterlängtade fredagen här. Som jag har väntat. Har faktiskt tänkt ha helg på riktigt, med allt det innebär. Ett stopp vid systembolagets portar. Sju stycken Pripps Blå på burk, En ny klämflaska vitlöks-sås från Konsum, En Aftonbladet från tobaksaffären tillsammans med en triss-lott, Koka en kopp kaffe, ta av sig stumporna och lägga upp fötterna på bordet men en hand innanför byxlinningen. Sen sköter fredagen sig själv. Allt man behöver göra är att sitta och vänta in det rätta ögonblicket att öppna kvällens första öl.
Sen kommer lördagen. Melodikryss och storhandling på förmiddagen avlöser varandra för att sedan så småningom övergå i kväll. Kanske ringer någon och säger att det är partaj på gång. Man tvingar sig in i dushen och ett, tu, tre är det söndag. Ångest för att helgen gick för fort. Det är knappt lönt att ta tag i något. När kvällen kommer stirrar man tomt in i TV-rutan utan att lyssna.
När måndagen kommer inser man plötsligt att man är ledig. Ty sådant är livet på en folkhögskola. Man går bara i skolan ibland. Här har man gått och slösat bort en hel söndag på att inte göra någonting för att göra helgen så lång som möjligt och så har man en hel jä-la dag till på helgen kvar. I sin insikt över detta faktum blir man uppgiven. Jaha, vad ska man göra nu då? Kanske unnar man sig en pizza som Kjell Höglund sjunger. Men det blir inte mer. Trevlig helg, och ha det bra på jobbet på måndag. Ingen jä-el orkar dricka öl på söndagar ändå.

Kommentarer
Postat av: M.

Känner igen känslan. Vart där själv, är där själv. Snyter mig och lyssnar på en demoversion av "Fulla" på min sletna lap top. Ätit snabbmakaroner och kycklingkorv och slänger in en flaska vitt i kylen för att ev. orka laga fin middag i kväll. Fast det blir nog inte förrän i morgon. Men ha en trevlig helg, bäste kamrat. Så ses vi när årstiden fått sin etikett. Ciao...

2007-09-28 @ 16:52:34
URL: http://www.malmstedt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0