Man rår inte på stjärnorna.

Igår träffade Gunna en lång Fredrik. Ett mycket kärt återseende. Innan torsdagen hade jag inga förväntningar på helgen. Men så när jag på kvällen låg i min barack och läste tidningen såg jag något som lovade mig en trevlig helg. Gunna kan inte låta bli att läsa horoskopen i tidningar. Jag tror att de flesta utav oss nog sneglar ner på dessa även om det inte är något som är stolta över alla gånger. Att låta någon gubbe sitta och hitta på en massa grejer som man sen tror ska slå in. Hur som helst så blev jag lovad en rolig fredag. "Yes jag ska ju sitta på skolan och försöka få min ritning klar", tänkte jag det är ju himla kul nu när våren äntligen har segrat. Att få sitta inne i skolans datorsal och andas in ozonluften och svettas i den obehagliga värmen det är livet det. Nej detta var ju uppenbart en vild gissning ifrån horoskoporaklet kände jag. Fast det stod också att jag lite oväntat skulle få det först senare på dagen. Jaha jag undrar jag.
Fredagen kom och Gunna satt och svor över något som heter internet som tydligen ska vara bra. Vissa svordommar riktades även till ett visst ritningsprogram som slukat tre timmars arbete dagen innan och vägrade att ge tillbaka dem till dess rättmätiga ägare. Rolig fredag. Pyttsan heller. Till slut så tänkte jag där jag satt och tittade drömmande ut på våren genom fönstret. Om man skulle ta och hjälpa horoskopet lite på traven kanske. Helt enkelt fixa det roliga och sen se förvånad ut när det händer. Som en överraskningsfest man vet om och sen måste säga:
-Herre gud! Detta kunde jag väl aldrig ana. Detta för att ingen gäst ska bli besviken. För det är väl så att få folk överraskade är ett nöje av rang som inte ska underskattas. Hur skulle jag hjälpa horoskopet då? Journalisten och Ritornogubbarna mötte våren i Milano och kommer inte hem fören på söndag. Numran skulle åka till Åland. Detta var inte lätt uppgift. Jag hör av mig till min skottska syster och frågar om hon har lust att sitta på en uteservering. Nu ska horoskopen slå in tänkte jag. Nu ska jag ha det roligt och jag lovar att se förvånad ut. Visst var hon sugen på en uteserveringsöl men hon kunde i inte idag. Vi skulle höras senare under helgen så skulle vi se om det fanns någon tid över. Jaja. denna gången gick det inte att lura stjärnorna tänkte jag. Kanske att jag köper en påse chips som jag kan mumsa på till kvällens Karlavagn. Jag blev sittandes i datorsalen ett tag till. Det började gå bra och snart var mina uppätna tre timmar inne i datorn igen och jag var åter herre över internet.
Telefonen ringer. Det är en lång Fredrik som ringer ser jag och svarar glatt:
- Hallå! Ringer du? Vad roligt.
- Jamen visst. Vad sysslar du med då?
- Sitter på skolan och drömmer om en uteserveringsöl.
- Ja men ska vi ta det då.
- Va men då bor ju i Malmö? Kul du men först April är över.
- Ja men jag är i Stockholm idag. Mitt tåg går inte fören vid sex. Så har du lust hade det varit kul att träffas.
Nu blev Gunna förvånad. På riktigt. Ingen konstruerat Oj!
- Ja men det är väl klart att vi ska träffas. Jag kände ett behov av att förklara att nu slog mitt horoskop precis in. Så jag gjorde det. Den långe Fredrik bara skrattade. Vi bestämde plats där vi skulle ses och så la jag på luren. Mycket riktigt det blev en trevlig och rolig fredag. Helt oväntat. Ja kanske att horoskopgubben bara gissade, kanske att det var en ganska difus beskrivning som kan appliceras på vad som helt eller kanske så hade han rätt för en gångs skull. Det viktiga var ju inte att horoskopen slog in. Det viktiga var att en lång Fredrik var i stan och ville snacka minnen. Det är trevligt, roligt och denna gång mycket oväntat.

Kommentarer
Postat av: M.

Det är nått med våren alltså. Jag har vaknat exakt 08:21 tre dagar i sträck. Och inte nog med det, jag har dessutom trott att jag är Bob Dylan. Kännt skuld för att jag blir glad av våren, för jag måste ju vara tjurig och fåordig. Och fåordig är nått som är svårare än det ser ut om man heter Dr. Bengt Rolf Martin Malmstedt. Fy fan, nu skall jag till Bulls. Skit på dig.

2009-04-04 @ 13:52:59
URL: http://malmstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0