Små lappar i vardagen

I helgen som var firade Gunna påsk. En trevlig högtid på året som har fallit sig så att den brukar firas med goda vänner och tillhörande picnic. Under mina två år i Grebbestad brukade Tysken åka upp för att fira med mig. Någon gång var Anläggar-Bohman med. Är det några människor i världen som är bra på att ställa till med picnic så är det banne mig undertecknad och Tysken. Vi vet precis vad som ska ordnas med innan, under och efter dessa tillfällen. Tillsammans med Tysken åkte den lång H och Syster Martin. Helt enormt trevligt. Solen gjorde sitt och stämningen var avslappnad utan att vara loj.
Efter påskhelgen när grabbarna återvänt till staden med tre hjärtan och Gunna satt på toaletten i sin barack och gjorde sitt tarv kom jag och tänka på något som roat mig mycket. Det var så att när Gunna och Tysken en gång i tiden bodde på Brogatan i Halmstad förekom det en hel del interna men hjärtliga skämt. Jag tänker framförallt på en lapp som vi en gång satt upp inne på toaletten när vi väntade besök utav en tjejkompis. Lappen var placerad ovanför toapappershållaren så man såg den tydligt när man satt på stolen. På lappen hade Tysken med tuschpenna skrivit "Inga sanitetsbindor i mig tack! /Toastolen". Denna text hade kanske passat på vilken högstadieskola som helst inne på dam-toaletten men i en lägenhet där två killar bor kan den tyckas vara märklig. Nästan lite stötande. Vi skrattade när vi såg lappen och fantiserade om hur tjejen som skulle på toaletten förr eller senare skulle himla med ögonen och tänka för sig själv:
-Är de tröga i huvudet eller? Det var nästan så man ville lägga örat mot dörren när det väl var dags bara för att få höra en hånfull snysning eller kanske kvävt skratt. Detta gjorde vi dock inte. Vi satt själva kvar i soffan när kompisen som råkade vara tjej gick in på skithuset. Vi såg på varandra och kunde inte låta bli att lägga av var sitt kvävt skratt som varade ett toabesök. När vi hade hört att det vars spolat och händerna var tvättade var si åter samlade. Reaktionen uteblev. Man skulle kunna tänka sig en undrande fråga eller ett "nu har ni allt fått till det killar". Men ingenting. Nähä det var kanske inte så roligt då.
Efter nått år då Gunna åkte upp till Grebbestad för första gången. Anläggar-Bohman och Tysken hjälpte mig att flyttade in i vedboden och vad såg vi då? Jo inne på toastolen satt en lika glad lapp som den vi en gång gjort. "Släng inga bindor eller tamponger i mig  hälsningar toastolen". Det var till och med ritat ett glatt ansikte under texten för att påminna brukaren om att vad du än gör så får du bara bajsa och kissa i mig. Vårt lilla skämt var alltså verklighet. Kanske att fler människor runt om i vårt land går där hemma och tänker:
-Det är kanske bäst att sätta upp en liten lapp inne på toa nu när vi får gäster. En som vänlig men bestämt påpekar vikten av att bruka wc-stolen korrekt. När de sen skrivit orden och meningarna känner de att:
-Bara de inte tror att jag är otrevlig. Kanske bäst att rita ditt ett glatt ansikte som kan stirra på personen när han sitter och skiter. Är det på detta vis så finns det hopp för mänskligheten. Nån som tillrättavisar till och med den till synes enklaste och naturligaste sysselsättning, nämligen toabesöket. Eller har jag fel? Är det rätt att tillrättavisa allt? Inne på Ritornos toadörr har någon klottrat med en penna "Karl Bildt= katastrof som utrikesminister". Men då är det så fint att någon som suttit där inne har sätt detta och tänkt:
-Nämen så här får det inte gå till. Sedan har personen tagit upp sin egen penna och skrivit ovanför. "Karl stavas med C".

Kommentarer
Postat av: M.

Att du kan karva ut som sann filosofi ur vardagens spånskiva. Man blir ju tårögd. Några såna texter till så bjuder jag på en Grosshandlare på Pelikan nästa gång jag smeker rälsen/får Mälartörst/tröstar östkust/smakar söderfeber/blir kåt/snubblar i småstadenTa färjan över Hammarby sjö i stället för tricken nästa gång, och tänk på din syster i vinden. Kram.

PS. Jag förväntar mig att du läst ut boken du fick innan Bruce.

2009-04-16 @ 13:08:24
URL: http://malmstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0