Slask

Gunna har återigen blivit lurad på våren. Just när man tror att det är klart. Solen har värmt min hjässa i några dagar och snödropparna är i full blom kommer det man minst av allt vill ha. Vinter gör sig åter påmind och deklarerar att den minsan inte kommer att ge upp utan strid. Det snöade i huvudstaden igår. Typiskt just när det gått hål på vinterdojjorna. Under mina sulor har det börjat bli läckage. Alldels lagom stort så att vatten kan sippra in. Min plan var att jag skulle strunta i et och köpa ny nästa vinter för våren var ju i antågande. Så fel hade jag. Under gårdagen vräkte snön ner och vintern skrattade mig rakt upp i ansiktet. Våren som ändå vill komma igång kickade tillbaka med plusgrader. Resultatet blev slask. Slask är inget mina vinterpjucks klarar av. Så nu får man snällt gå omkring med sina blöta strumpor och undra om man har väldig fotbira. Att bli bortbjuden i sånt här väder och med såndan skor är en omöjlighet. Tänk så är det fotsvett och inte slaskvatten på strumporna när man ställer av sig skorna innanför värdens dörr. Jag ser det framför mig.
-Välkommen in. Slå dig ner här....eller jag kan hämta en pall åt dig så kan du kanske sitta i det andra rummet. En rynkad panna. Jaha då var det inte slask. Det var jag. Nej nu måste nog våren slå till på allvar och vinter lägga sig ned och dö innan något pinsammt händer. Usch vad pinsammt det kan gå.
Under Gunnas barummspegen har Gunna en liten glad hälsning som möter mig varje morgon. Några ord handskrivna på en bit vitt papper som ger en extra kick på morgonkvisten. "Du är inte värdelös." Står det klart och tydligt. Då blir man glad för en stund och glömmer bort att man har håll på skorna och att man inte har någon fru. Det första som möter mig när jag stigit ur min säng är denna lapp och en ansikte med kuddavtryck i spegeln. Ansiktet i spegeln brukar skina upp och så säger jag för mig själv:
-Nu jävlar världen, här kommer jag! Jag möter dig med en kram. Detta lilla tips kan jag bjuda på alldeles gratis. Om du någon gång känner dig låg så är det bara att skriva en lapp och sätta upp så blir man glad som en speleman igen. Problemen kvarstår dock. Jag har fortfarande ingen fru och jag vågar fortfarande inte bli bortbuden om det är slask ute. Men vad gör det om hundra år. Jag är ju trots allt inte värdelös. Hade jag varit det så hade jag inte velat bli bortbjuden på grund utav den anledningen. Nu kan jag ju skylla på skorna och vintern som vägrar att ge sig. Länge leve våren!

Kommentarer
Postat av: Pimme

<a href="http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=54864008">Unmarked - Ride with me (live)</a><br/><object width="425px" height="360px" ><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="wmode" value="transparent"/><param name="movie" value="http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=54864008,t=1,mt=video,searchID=,primarycolor=,secondarycolor="/><embed src="http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=54864008,t=1,mt=video,searchID=,primarycolor=,secondarycolor=" width="425" height="360" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent"/></object>

2009-03-29 @ 13:14:34
URL: http://www.myspace.com/sweunmarked
Postat av: Unmarked live på B&B

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=54864008

Postat av: ET

i wanna be bob dylan

2009-04-01 @ 13:30:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0