En ugn skulle man ha.

Ibland blir Gunna sugen på scones. Framförallt på söndagar. Det är ju så gott att vakna lite extra tidigt och ställa sig och baka scones till sin frukost för en person. Så blir det dock aldrig. Gunna har ingen ugn helt enligt studentbostadsbolagets vilja. Studenter lagar inte mat i ugn. De skola koka sin mat i liten kastrull på spis. Jaha, så är det att vara sämhällets parasit som staten inte vill kännas vid. Tacksam ska du vara att du får studera "gratis" i vårt fantastiska land. Gunna är visst tacksam att han får chansen att studera i detta nästan avvecklade välfärdsamhälle. Jag vill ju bara baka scones är det för mycket begärt? Jag undrar om Mats Odell, minister som rear ut sverige, gillar scones. Kanske att han sitter i sitt kristdemokratiska hem på morgonen och ber herren och sin fru om lite scones till frukost innan han går till sitt arbete som han snart inte har kvar då han i all hast råkar privatisera riksdagen. Till jobbet kör han i sin egna bil på en väg som han snart inte får åka på längre eftersom vägen ska bli privat. "Ja så får det nog bli" tänker Mats Odell på väg till sitt snart privatiserade jobb. Denna vägen ska inte staten betala. Han ringer till Fredde Reinfelt på sin ericsonmobil via det privatiserade telefonnätet och föreslår detta. Visst ska vi göra så Mats tyckte Fredde. Fredde sätter Åsa Torsensson på jobbet direkt. Ingen vet vem hon är ändå så där skadar det inte med lite dålig publicitet.
Ursäkta mig. Jag kände att jag kom ifrån ämnet för en liten stund. Som sagt, en lite ugn och möjligheten att få baka mig lite scones en söndagmorgon hade inte varit för mycket begärt tycker Gunna. Men det är det tydligen. Två små spisplattor ska du vara nöjd med. Konsekvensen utav detta är att min söndagsfrukost som jag gärna lyxar till lite består utav två kokta ägg. Två kokta ägg i jämförelse med scones är en klen tröst. Då säger mitt samvete:
-Men du har det ju faktiskt bra. Tänk på de svältande barnen i Afrika. När jag tänker på de svältande barnen i Afrika blir jag ledsen. Ja så ledsen att jag tappar aptiten. Jaha nu kan jag inte äta två fullkomligt fina ägg bara för att de svälter i Afrika. Och inte nog med det då påminner mitt samvete om hönornas situation också.
-Ska du verkligen stödja uppfödningen utav höns. Vet du inte hur de har det? Vet du inte att de bor så trångt att fjädrarna trillar av. Usch Gunna!
-Jo men jag ville ju bara äta lite scones.
-Det är ägg i de med.
-Jo men om jag hade haft en ugn så att jag kunde baka lite scones då hade jag inte börjat tänka på barnen i Afrika och de stakars hönsen. Jag hade varit lyckligt omedveten om allt det där. Mats Odell får sina scones varje morgon och han reflekterar inte över vad han gör.

Kommentarer
Postat av: Salt

What if god was one of us? Just a slob like one of us, just a stranger on the buis, tryin' to make his way home...Nu: Boxvin, kinamat, lilla Fia och en Jameson.

Låt inte dom jävlarna ta dig...Skål.

2009-10-03 @ 16:09:35
Postat av: spiken

ja du har rätt, det här gillar jag. äntligen förstår jag varför dom e så dumma.

2009-10-03 @ 21:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0