Kinks och kyssen.

Gunna är faktiskt stolt över sitt liv. Stolt men inte nöjd. Alltid tar jag för mig och bjuder på det lilla jag har att erbjuda världen. Ja, jag är faktiskt en himla fin kille. En annan kille som är himla fin är inte så mycket kille som gubbe nuförtiden. Ray Davies är hans namn och han var frontfigur i ett utav sexiotalets största band, the Kinks. Gubben är ett geni som tyvärr inte fått den uppskattning han förtjänar genom åren. Hans diskbänksrealistiska texter går in genom örat på mig och kryper in i mina arterer och vener bara för att leta sig fram till mitt hjärta. Helt enormt bra faktiskt.
För någon söndag sen gick Journalisten och Gunna på Berns i Hufvudstaden. Där skulle nämligen en utav världshistoriens stora spela, nämligen Ray Davies. I sista sekund hade Journalisten och jag kommit fram till att detta skulle vi nog se. På vår sedvanliga söndagsfika spikade vi det. Klart att vi inte kunde missa ett sånt här tillfälle. Vi blev inte besvikna. Inte alls. Dylan var en besvikelse när jag såg honom för några år sen och jag var lite rädd att ännu en gud skulle göra platt fall framför mina ögon. Men som sagt Ray var fantastisk. Publiken bestod mest utav män över 50 och man kunde på sina håll ana fruarna till några män. Nu skulle gamla minnen återupplevas lös det om dem. Gunna och Journalisten var yngst och som de låtsasgubbar vi är njöt vi. En kvick och rolig Ray bjöd på en lysande föreställning. De enda besvikelserna denna kväll var förbandet som var något av det tråkigaste som jag sett på en scen. Detta fick i och för sig Ray att lyfta ännu mer när han kom upp efter dem. Att några gubbar i publiken stod och släppte väder under hela spelningen var lite besvärande eftersom många trodde nog att det var Journalisten och Gunna som inte kunde hålla tätt. Då fick vi gestikulera och dra våra tröjkragar upp över våra näsor för att demonstrera att vi var oskyldiga. Men likt Kjell Höglund vande vi oss av detta också och när Ray i slutet av konserten spelade Days var det svårt att dölja tårarna.
Så i fredags blev Gunna åter påmind om the Kinks storhet. Det var pub på skolan och sin vana trogen beslöt sig Gunna i sista sekund att stödja verksamheten. Vår studierektor var också där, honom har jag skrivit om förr och jag väljer att inte nämna honom vid namn för att undvika pinsamheter. Ja det är samma person som jag för två år sen frågade om han hade älskat med min dåvarande lärare. Gunna och studierektorn hamnde en stund vid samma bord där vi i all stillsamhet avnjöt en öl och en god konversation. Musiken stod på i bakgrunden och brummade. "Detta var trevligt" tänkte Gunna ibland. Så helt plötsligt spelas låten "Apeman" med just the Kinks. Likt en häger sträckte då studierektorn på sin hals som om han skulle lokalisera ett rovdjur.
-Vilka är detta?
-Det är the Kinks. De är helt underbara.
-Ja jag tyckte väl att jag kände igen det. Efter det flöt konversationen på i ett rasande tempo. Det visade sig att Studierektorn visste allt om detta band. Till och med när Gunna skulle försöka att imponera lite och förklara att Olsen Brothers hade varit förband till the Kinks på sextiotalet vad det jag som blev imponerad.
-Ja undrar om inte jag var och såg dem just då faktiskt. förklarade Studierektorn. Då brast det för Gunna.
-Hade du inte varit studierektor på min skola så hade jag kysst dig. Några av studierektorn anekdoter senare så var jag tvungen att kyssa jag honom i allafall. Det var visserligen bara på handen men budskapet gick fram. Den här mannen besitter kunskaper och erfarenheter som jag bara måste hylla på något vis. Kunskaper som sträcker sig långt förbi materialet trä, kunskaper som faktiskt räknas. Jo det kanske var lite överilat med att just kyssa honom men nu är det gjort och jag kan inte säga att jag ångrar det.

Kommentarer
Postat av: roffe

;)

2009-10-16 @ 14:09:49
Postat av: ordfront

En diktsamling på en dag!Den 7 november är det dags för 'Poesi på en dag' hos Författares Bokmaskin, S:t Eriksgatan 10. Vi håller öppet hus hela dagen och alla poeter är välkomna med ett av sina alster. Dikterna samlas i en antologi som produceras under dagen och är färdig till kvällens fest.Vi öppnar kl. 10.00. Inlämningsstopp 13.00. Kom gärna med texten på diskett/CD/USB-minne men ta också med en utskrift till poesiplanket. Max en sida per person.Festen börjar 20.00 och då kan alla medverkande hämta ett färdigt exemplar av boken och läsa upp dikten på vår öppna scen.KVÄLLENS BONUS! Vinn din egen bok! Tryckning av en egen bok lottas ut bland deltagarna.Plats: S:t Eriksgatan 10, T-bana Fridhemsplan

// Ann Svenske

Författares Bokmaskin

08-785 03 85, 08-653 58 80

staff@bokmaskinen.se

www.bokmaskinen.se

Post: Box 12071, 102 22 Stockholm

Besök: S:t Eriksgatan 10

2009-10-28 @ 11:10:28
Postat av: dean

åh, vad underbart. det hade varit kul att vara där, på konserten, och utgöra en motvikt till alla gubbar. själv är jag 21-årig tjej som också tycker massor om både kinks och kjell höglund. ville bara säga det :)

2009-11-12 @ 16:46:25
URL: http://plombisk.blogspot.com
Postat av: dean

du är från halmstad också, ser jag nu. samma här.

2009-11-12 @ 16:47:05
URL: http://plombisk.blogspot.com
Postat av: Gunna

:)

2009-11-14 @ 08:35:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0