Båten, Pumpen och jag

Gunna har haft sommarlov från kanske en utav världens bästa möbelsnickeriskolor. Det var skönt vill jag lova. Något annat som var väldgt skönt var att jag har haft semester ifrån mig själv. Jag har helt enkelt inte frossat i min vardag och reflekterat över allt jag gör. Därför har ni kanske märkt att det inte har hänt så mycket den senaste tiden på Gunna-bloggen. Jag ber om ursäkt för alla besvikelser detta kan ha orsakat. Men det var ett måste för att jag ska orka med mig själv ett tag till. Det blir ju lätt Gunna ditt och Gunna datt om allting.
Hur som helst har skolan åter dragit igång. Nytt för i år på kanske en utav världens bästa möbelsnickeriskolor är förutom att en ny kull studenter förväntansfullt har börjat också att skolans flytt är klar. Numera ligger skolan på Lidingö. Första dagen möttes vi utav stolta lärare som likt påfåglar bröstade upp sig vid de nya maskinerna och salarna. Stoltheten kan bara jämföras med den lame mannens lycka då Jesus sagt:
-Ta din matta och gå. Ibland fick Gunna bita sig i läppen för att inte säga något opassande till tupparna. Allt har blivit mer. Huset är större, arkitekturen mer storslagen, låsen är fler, dörrarna kräver kort och kod, man bugar djupare inför den stor mästaren, går mjukare, talar tystare, reser längre och amen.
På tal om resan så är det en mycket trevlig detalj i det hela. Min första tanke när vi skulle ut på Lidingö var att nu kommer resan bli lång och hemsk. Bussen till Slussen, röd linje till Ropsten och låtsaståget på lidingöbanan till Larsberg. Hela vägen på morgonen och sen hela vägen hel på kvällen. Usch och tvi vad jobbigt det lät. Men så sa Numran någon dag innan skolan drog igång att det förmodligen fanns en båtlinje ut till Lidingö som man skulle kunna ta. Som de goda grannar vi är kollade vi upp detta närmare och jodå. Visst var det på det viset. Så nu är det båt som gäller för hela slanten. Varje morgon kommer Numran inom baracken och hämtar mig. Som två glada spelemän cyklar vi till båten. Jag har precis myntat uttrycket att vakna som ett glas champagne. Och det mina vänner är inte ett dumt sätt att vakna. Ny dag, nya möjligheter, noll-noll och vakna som ett glas champagne. Kanske att jag till och med kommer skriva en ny lapp att sätta i badrummet. Under "Du är inte värdelös" kan det kanske stå "noll-noll och vakna som ett glas champagne".
Vid båten är vi några glada resenärer som väntar förväntansfullt varje morgon. Gunna, Numran, Pumpen och Pumpens kompis. Pumpen har en cykelpump i en gammal läskback  som han händigt har fäst på sin pakethållaren. Varje morgon rullar han till båten bara för att kliva av sin cykel och pumpa däcken lite i väntan på att båten ska komma.
Trots att jag bara ahr åkt tre dagar så känner jag mig som en i gänget. Imorse så hejade Pumpen glatt på mig när han kom på sin cykel. Stolt och lite generad hejade jag snabbt tillbaka.
-Så jävla nöjd. hörde jag Numran säga då hon syftade på en stolt Gunna som inte kunde sluta hånflina. Och ja, klart hon hade rätt. jag var "jävligt nöjd". Så nöjd som den lame var då Jesus sa:
-Ta din matta och gå.

Kommentarer
Postat av: Aron

Äntligen! (Återkommer när jag läst blogginlägget...)

2009-09-01 @ 14:04:51
Postat av: Kulan

Haha, "att vakna som ett glas champagne"! Jag brukar vakna som ett paket utgångna gröna marmeladkulor jag. Fundera på hur det känns du..

2009-09-01 @ 14:16:35
Postat av: doktorn

vakna som en vaktel

2009-09-05 @ 23:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0